05 Ogos 2016
Author :

T A H N I A H | Kumpulan OASIS dari Perpustakaan Tuanku Bainun, UPSI telah dinobatkan sebagai Juara Kategori Pengurusan Konvensyen Kumpulan Inovatif & Kreatif (KIK) Universiti-Universiti Awam Malaysia Kali Ke-12 Tahun 2016 yang dianjurkan di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) pada 3 & 4 Ogos 2016 dengan tajuk Projek KIK “Menambahbaik Kaedah Pencarian Bahan Perpustakaan Pada Sistem OPAC Perpustakaan Tuanku Bainun UPSI”.

Kumpulan OASIS terdiri daripada 6 peserta iaitu:

1) En. Mohd. Razalli bin Ahmad Termizi (Ketua),
2) En. Khairul Asyrani bin Sulaiman (Ahli),
3) Pn. Nor Hanizah binti Zahid (Ahli),
4) En. Nurul Kashfi bin Subri (Ahli),
5) Pn. Nora binti Jamaharee (Ahli) dan
6) En. Mohd. Hizam bin Samin (Fasilitator).

Sementara, kumpulan V-TECH dari Jabatan Pengurusan Pembangunan dan Harta Benda (JPPHB), UPSI yang telah diberikan PENARAFAN EMAS Kategori Teknikal bagi Projek KIK: “ Peningkatan Kes Kerusi Beralih Dari Lokasi Asal di Bilik Kuliah, KSAS”.

Kumpulan V-TECH terdiri daripada:

1) Saiful Lizan bin Mohd Lajis (Ketua),
2) En.Hazman bin Satikin (Ahli),
3) En. Meor Ahmad Shahril bin Meor Ahmad Nazizan (Ahli),
4) En. Ahmad Jasmi bin Jusof (Ahli),
5) En. Norazilan bin Mazahar (Ahli),
6) En. Mohamad Ali bin Abdul Rahman (Ahli),
7) En. Mohd Suhaimi bin Mohd Aluwi dan
8)En. Mohd Faizul bin Mohd Mahyudin (Fasilitator).